Een bruiloft plannen, waar begin je? PLAN WITH ME #1

In de Plan With Me serie neem ik je mee in het plannen van onze bruiloft. Er komt heel veel (nog meer dan ik dacht) bij kijken. Door het schrijven van deze series hoop ik je wat tips mee te geven. 

Maar, waar begin je? Allereerst is het fijn om even te genieten van je verloving. Hij is op één knie gegaan (of jullie hebben op een andere manier besloten om te gaan trouwen)! Zweef even op je roze wolk voordat je in de plan modus duikt.

Toen we net de sleutel hadden is hij voor de deur op zijn knieën gegaan! 

Eén van de eerste dingen die wij bespraken was ons budget in combinatie met onze wensen. Wat willen wij op onze dag en wat hebben we daarvoor over? Als je een budget in je hoofd hebt en dus van te voren bedenkt, ga je er uiteindelijk minder snel overheen.

Daarna hadden wij onze datum gevonden. Het handigste is om dat ook als een van de eerste dingen te bedenken, aangezien de rest van de stappen moet worden gepland op die ene datum! Wanneer zou je willen trouwen? Scrol eens door in je agenda om te kijken of je een mooie datum tegenkomt.
Helaas moesten wij door het corona virus iets eerder beginnen met plannen dan we hadden gedacht. Door corona zijn veel bruiloften van 2020 naar 2021 verschoven. Dit zorgde ervoor dat veel locaties al bezet waren op populaire dagen. 

Het derde wat we gelijk deden, om de eerder genoemde reden deden, was de Gemeente bellen om in te plannen wanneer wij op het gemeentehuis wilden trouwen. Gelukkig was onze datum nog vrij. 


Vervolgens zijn we op locatie jacht gegaan. Dit was nog al een dingetje. Nogmaals: waar begin je? Zoveel keus. Even wat tips op een rijtje die ons goed hebben geholpen:

  • Hoe zie je je dag voor je? Op het strand, buiten locatie, industrieel? 
    Het is handig om dit van te voren te bedenken, dan kan je gerichter zoeken naar een geschikte locatie. 
  • Hoeveel reistijd heb je er voor over? 
    Wij trouwen op het gemeentehuis van ons dorp, vanuit daar gaan we direct naar de trouw locatie waar we de rest van de dag doorbrengen. Aangezien veel van onze vrienden bij ons in de buurt wonen, hebben we besloten om de locatie niet verder dan 30 minuten rijden te zoeken. Ook hierdoor kan je gerichter zoeken.
  • Wat is je budget?
    Het is ons opgevallen dat de locatie de grootste kostenpost is. Bij ons al helemaal, aangezien wij van 's middags tot middernacht op één locatie zijn. Hierbij komt het eten, drinken, personeelskosten etc. Bedenk dus wat je aan een locatie wil uitgeven zodat je je totale budget niet overschrijdt. 
  • Schroom niet om te gaan kijken bij locaties. 
    De offertes die men voor je maakt zijn vaak vrijblijvend en nee zeggen kan altijd. Als je gaat kijken krijg je een goed beeld van de locatie en ook een beter beeld van wat je wil/nodig hebt op je bruiloft. Na het bezoeken van twee locaties, was voor ons al veel duidelijker wat wij willen van een locatie. Ook kunnen de foto's heel anders overkomen dan hoe het er in het echt uitziet. 
Dit is het even voor nu, veel informatie, maar hopelijk heb je er wat aan.
Binnenkort komt de tweede Plan With Me online, waar ik je meer vertel over het shoppen van dé jurk! 

Liefs,
Maart

Reacties